bow

Siguranța în spațiul public

icon

Câini

Indiferent de talie, mergi cu câinele tău doar în lesă pe spațiul public. Doar așa te asiguri că animalul tău este în siguranță.

Câinele tău este foarte ascultător și ai încredere că nu se va îndepărta de tine niciodată. Cel mai probabil ai dreptate, însă pentru liniștea ta și binele lui, nu te baza că vouă nu vi se poate întâmpla nimic niciodată! Uneori este de ajuns doar un zgomot neașteptat (un claxon, un țipăt, o alarmă, un accident în trafic) și câinele se poate speria, luând-o la fugă printre mașini.

Sunt nenumărate situații tragice în care câinii au fost loviți de mașini chiar sub ochii oamenilor lor. Prevenția salvează vieți!

Pe lângă siguranța câinelui, trebuie să te gândești și la cei din jur. Unele persoane se tem de câini, iar altele pur și simplu nu vor să interacționeze cu un animăluț agitat și curios, indiferent cât este el de drăguț. Respectă-i pe ceilalți și nu îi pune într-o situație neplăcută. Folosește spațiile special amenajate (țarcuri de căței) pentru a-i lăsa liberi să alerge.

Pisici

Este doar un mit faptul că pisica are nevoie să iasă afară ca să fie fericită. Timpul de calitate petrecut cu pisica, joaca, jucăriile și diverse construcții care să îi satisfacă instinctul de vânătoare și explorare, toate acestea sunt lucruri pe care le poți face în casă pentru ca pisica să aibă parte de tot ce are nevoie, dar și de siguranța interiorului.

Dacă ții pisica în casă, o protejezi de multe pericole din stradă

  • Accident de mașină
  • Otrăvire
  • Rănire în luptă cu alte pisici
  • Atac de câini
  • Agresitivatea unor oameni
  • Pierdere
  • Furt
  • Infestare cu purici sau căpușe
  • Contactarea unor boli virale, precum FIV (Sida felină)
  • Fătarea de pui nedoriți pentru pisicile nesterilizate

Se spune despre pisici că au 9 vieți, dar și le vor epuiza destul de rapid, pentru că nu știu să calculeze. Așa ca depinde de tine să fii un om responsabil pentru pisica ta și să te asiguri că duce o viață lungă, sănătoasă și fericită!

Sterilizarea / castrarea pisicilor și a motanilor va ajuta și la reducerea nevoii de explorare în perioadele de călduri.

bow Vezi si alte recomandări

Alege să fii un om responsabil pentru animalele tale de companie și să ai grijă de ele în cel mai bun mod cu putință.

icon

Sterilizarea câinelui / pisicii

Sterilizarea / castrarea este o operație simplă, efectuată sub anestezie, prin care se îndepărtează organele reproductive…

icon

Microciparea câinelui / pisicii

Microcipul este un dispozitiv electronic minuscul care se implantează sub pielea animalului, între omoplați, de către medicul veterinar…

icon

Hrana și medicația potrivite

Probabil că ochișorii lui te conving să îi dai o bucățică de pâine înmuiată în ciorbă sau orice altceva din farfuria ta…

cat badge

Abonează-te la newsletterul Om Responsabil pentru a fi la curent cu toate noutățile.

arrow

Abonarea la newsletter este gratuită și reprezintă acordul tău pentru a primi comunicări și oferte din partea asociației Red Panda, conform Termeni și condiții. Dacă te răzgândești, poți renunța oricând la comunicările noastre.