bow

Nu-l abandona la greu!

icon

Uneori stăpânii de animale se găsesc într-o situație în care simt că singura soluție este să abandoneze animalul, dar există numeroase alternative prin care aceștia pot găsi ajutor pentru ei și animalul lor de companie!

În primul rând, animalul de companie nu este o jucărie de pluș care s-a demodat. Este o ființă pentru care v-ați asumat responsabilitatea când a intrat în familie. Este un membru al familiei care vorbește altă limbă și se deplasează 4x4, dar totuși un membru al familiei. Așa cum nu ne abandonăm oamenii, așa nu trebuie să ne abandonăm nici animalele.

Dacă te afli într-o situație dificilă, încearcă să găsești soluții: servicii de îngrijire temporară a animalelor, servicii veterinare gratuite sau la preț redus, ajutor cu hrană sau alte lucruri necesare animalului, consilieri specializați în probleme de comportament sau alte probleme legate de animale de companie.

Este vital să înțelegi că există soluții mai bune decât abandonul și că o întreagă comunitate îți poate oferi sprijin în momentele dificile:

  • Cere ajutor familiei: spune-le că te confrunți cu o situație dificilă și ai nevoie de ajutorul lor pentru cățel / pisică. Este foarte posibil ca ei să te poată ajuta cu găzduirea temporară, cu acoperirea unor costuri medicale, etc.
  • Cere ajutor prietenilor: vorbește cu prietenii tăi și explică-le situația cu care te confrunți. Unii dintre ei pot avea resurse sau sfaturi utile pentru a-ți ajuta animalul de companie.
  • Cere ajutor organizațiilor de protecție a animalelor: contactează organizațiile locale de protecție a animalelor. Acestea pot oferi consiliere și asistență în găsirea unei soluții potrivite pentru tine și animăluțul tău.
  • Cere ajutor direcției ASPA / Primăriei sau Poliția Animalelor din județ: ia legătura cu direcția locală ASPA sau cu Primăria pentru a afla despre programele sau serviciile disponibile pentru animalele cu stăpân, aflate într-o situație dificilă. Poți primi sprijinul de care ai nevoie în momentul dificil cu care te confrunți.

În momentele grele, amintește-ți că există întotdeauna o cale de-a rămâne alături de animalul tău de companie. Oricât de grea ar părea situația, nu-ți abandona prietenul! Trebuie doar să cauți ajutor pentru a depăși obstacolele de moment. În situațiile dificile, comunitatea dedicată bunăstării animalelor te va susține.

Fii alături de animalul tău la bine și la rău, pentru că dragostea și angajamentul tău sunt tot ce el are mai prețios pe lume!
În plus, ține cont că abandonul animalelor constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

bow Vezi si alte recomandări

Alege să fii un om responsabil pentru animalele tale de companie și să ai grijă de ele în cel mai bun mod cu putință.

icon

Sterilizarea câinelui / pisicii

Sterilizarea / castrarea este o operație simplă, efectuată sub anestezie, prin care se îndepărtează organele reproductive…

icon

Microciparea câinelui / pisicii

Microcipul este un dispozitiv electronic minuscul care se implantează sub pielea animalului, între omoplați, de către medicul veterinar…

icon

Siguranța în spațiul public

Câini: Indiferent de talie, mergi cu câinele tău doar în lesă pe spațiul public. Doar așa te asiguri că animalul tău este în siguranță…

cat badge

Abonează-te la newsletterul Om Responsabil pentru a fi la curent cu toate noutățile.

arrow

Abonarea la newsletter este gratuită și reprezintă acordul tău pentru a primi comunicări și oferte din partea asociației Red Panda, conform Termeni și condiții. Dacă te răzgândești, poți renunța oricând la comunicările noastre.